glutenmentes_bakonyi_sertés_finomat_másképp
Húsos ételek

Bakonyi sertésszelet, basmati rizzsel

bakonyi_sertés_tejmentes_finomat_másképp

Hozzávalók

1400 gramm sertéscomb vékony szeletekre vágva

30 ml zsiradék (napraforgóolaj)

1 fel nagyobb vöröshagyma

250 gramm gomba

200 gramm növényi joghurt

30 gramm teljes kiőrlésű barna rizsliszt

1 liter víz

Fűszerek: 9 gramm só, ¼ teáskanál bors, 1 teáskanál majoránna, 2 teáskanál kakukkfű, ½ teáskanál őrölt kömény

Köretnek basmati rizs

Untitled design

Elkészítése

a sertéscombokat vékony szeletekre vágtam és a zsiradékon mind a két oldalukat alaposan megpirítottam. A húsok átsütése után, a visszamaradt olajra tettem a kockára vágott vöröshagymát. Üvegesre pároltam, majd ezek után hozzáadtam az alaposan megmosott, vékony szeletekre vágott gombát. Végül visszarakosgattam a hússzeleteket és felöntöttem vízzel. Megszórtam őket a fűszerekkel és fedő alatt teljesen puhára főztem a gombákat és a húsokat.

Végül kiszedtem egy tálba a növényi joghurtot (ez esetben szóját) és a hús mellől kimértem hozzá néhány evőkanálnyi forró alaplevet. Ehhez hozzáadtam a 30 gramm teljes kiőrlésű barna rizslisztet (lehet akár keményítő is -azonban ez esetben már ne főzzük túl sokáig a keményítő hozzáadása után-, vagy akár teljes kiőrlésű búzaliszt is -ez utóbbi esetben már nem lesz gluténmentes-) és alaposan, csomómentesre kevertem.

Hagytam, hogy még egy utolsót forrjon, majd a kellő sűrűség elérésekor elzártam a gázt alatta és basmati rizzsel tálaltam.

glutenmentes_bakonyi_sertés_finomat_másképp


Hozzávetőleges/irányadó tápanyagértékek

a kész ételem súlya (köret nélkül) 1923 gramm lett, ebben nekem 2465 kalória, 308 gramm fehérje, 111 gramm zsír és 45 gramm szénhidrát lett (a szénhidrátdiéta szabályai szerint számolva 33 gramm).

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy