csokoládés-eperfagylalt-cukormentes-finomat-másképp
Fagylaltok

Csokoládés eperfagylalt

Bevezető – Csokoládés eperfagylalt

Nagyon finom, hihetetlen gyorsan fogyó fagylaltrecept következik. Ahogy az eddigi összes fagyi receptnél, ajánlom azoknak is, akiknek nincs fagylaltkészítő gépük. A gép hiányában csupán a fagyasztóból kivéve körülbelül 20-30 percenként át kell keverni alaposan a fagyi alapot a megfelelő állag eléréséig.

Hozzávalók

150 gramm földi eper

480 gramm natúr joghurt -esetleg görög ha van-

40 ml tejszín (főző vagy cukormentes habtejszín)

40 gramm 70%-os étcsokoládé

30 gramm négyszeres erejű édesítőszer  – 120 gramm cukornak felel meg)

1 evőkanál frissen facsart citromlé

Néhány csipet gyömbér (elhagyható)

Elkészítése

Az epret és a joghurtot egy botmixer segítségével alaposan lepürésítettem, műanyag tálba, majd mélyhűtőbe tettem. Közben feldaraboltam a csokoládét, felmelegítettem a tejszínt, amit forrón a csokoládékockákra öntöttem. Folyamatos kevergetés mellett langyosra hűtöttem, végül hozzáadtam a fagyasztóból kivett (már igen hideg) epres joghurthoz. Meglocsoltam a citromlével, rászórtam az édesítőszert, végül ízesítettem néhány csipet gyömbérrel.

Fagylalt készítő gépbe öntöttem, körülbelül 40 perc múlva elkészült.

giphy 1


Hozzávetőleges/irányadó tápanyagértékek

a kész fagylalt súlya 690 gramm lett, ebben 498 kcal, 23 gramm fehérje, 27 gramm zsír és 40 gramm szénhidrát (a szénhidrátdiéta szabályai szerint számolva 38 gramm) lett benne nekem. Ezek csak hozzávetőleges/tájékoztató adatok!

csokolades_eperfagylalt_cukormentes

Jó étvágyat!

Cukormentes mandulás csokoládéval készítve:

csokoládés-eperfagylalt

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy