Bevezető – Csokoládés eperfagylalt
Nagyon finom, hihetetlen gyorsan fogyó fagylaltrecept következik. Ahogy az eddigi összes fagyi receptnél, ajánlom azoknak is, akiknek nincs fagylaltkészítő gépük. A gép hiányában csupán a fagyasztóból kivéve körülbelül 20-30 percenként át kell keverni alaposan a fagyi alapot a megfelelő állag eléréséig.
Hozzávalók
150 gramm földi eper
480 gramm natúr joghurt -esetleg görög ha van-
40 ml tejszín (főző vagy cukormentes habtejszín)
40 gramm 70%-os étcsokoládé
30 gramm négyszeres erejű édesítőszer – 120 gramm cukornak felel meg)
1 evőkanál frissen facsart citromlé
Néhány csipet gyömbér (elhagyható)
Elkészítése
Az epret és a joghurtot egy botmixer segítségével alaposan lepürésítettem, műanyag tálba, majd mélyhűtőbe tettem. Közben feldaraboltam a csokoládét, felmelegítettem a tejszínt, amit forrón a csokoládékockákra öntöttem. Folyamatos kevergetés mellett langyosra hűtöttem, végül hozzáadtam a fagyasztóból kivett (már igen hideg) epres joghurthoz. Meglocsoltam a citromlével, rászórtam az édesítőszert, végül ízesítettem néhány csipet gyömbérrel.
Fagylalt készítő gépbe öntöttem, körülbelül 40 perc múlva elkészült.
Hozzávetőleges/irányadó tápanyagértékek
a kész fagylalt súlya 690 gramm lett, ebben 498 kcal, 23 gramm fehérje, 27 gramm zsír és 40 gramm szénhidrát (a szénhidrátdiéta szabályai szerint számolva 38 gramm) lett benne nekem. Ezek csak hozzávetőleges/tájékoztató adatok!
Jó étvágyat!
Cukormentes mandulás csokoládéval készítve: