Ez egy nagy kedvencem, rengeteg lehetőség van az ízesítésére, jelen esetben étcsokoládé került az aljára. Ebből a mennyiségből 4 szuflé formára elengedő készül el.
Hozzávalók:
150 gramm túró (zsírszegény)
3 db esetemben most ‘s’-es tojás -120 gramm-
25 gramm négyszeres erejű, természetes édesítőszer
1 fél, kicsi citrom leve
100 gramm 12%-os tejföl
25 gramm teljes kiőrlésű liszt
csipet só
összesen 4 kocka, legalább 70%-os étcsokoládé, nálam 21 gramm (minden tálka aljába egy darab kocka)
Elkészítése: a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. Én a fehérjéhez szoktam adni pár csepp citromlevet, hogy a hab keményebb, tartósabb legyen. A sárgákat, a túrót, az édesítőt, a citrom levét, a tejfölt és a csipet sót alaposan elkeverjük. Majd a felvert habot óvatosan hozzákeverjük a masszához. Én egy spatula segítségével határozott mozdulatokkal igyekszem mindig elkeverni, a lehető legjobban a tészta ‘alá nyúlni”, hogy minél több levegő szoruljon bele.
A formák aljába egy-egy kocka csokoládét rakok, majd ráöntöm a masszát. Közepes hőfokon 20 perc alatt készre sütjük őket. Nekem most nem volt időm a gyerkőcök miatt szöszölni vele, de akár fel is lehet olvasztani a csokoládét és kimérve egyenletesen elkenni a forma aljába.
Tápanyagértékek: a kész szuflém súlya összesen 440 gramm lett, ebben 751 kalória, 47,7 gramm fehérje, 43,7 gramm zsír és 38,5 gramm szénhidrát lett (a szénhidrátdiéta szabályai szerint számolva 28,6 gramm) lett benne.
Jó étvágyat 🙂