Valami nagyon gyors -sütés és főzés nélküli- desszertre vágytam tegnap. Ez a 15 perc alatt elkészíthető hideg finomság született meg belőle. Akár egy kiadós anaerob edzés után jól jöhet, a férjem kapott bele 5 gramm “extra” fehérjeport is.
Hozzávalók:
150 gramm zsírszegény túró
50 gramm 12%-os tejföl
4 ml vanília esszencia -ha van igazi vanília még akkor még finomabb lesz-
30 gramm négyszeres erejű, természetes édesítőszer -vagy más édesítőszer-
20 gramm aprószemű zabpehely
40 ml habtejszín -természetesen cukormentes-
A fenti adagot két pohárra osztottam szét, erre jött még darabonként:
60 gramm cukormentes és tartósítószermentes házi eperlekvár
20 gramm cukormentes -nyomós- tejszínhab
Elkészítése:
minden hozzávalót -kivéve a lekvárt és a nyomós tejszínhabot- a turmixgép kelyhébe mértem és pár percig kevertettem vele. Mikor szép krémes állagot kaptam elfeleztem az adagot, majd poharanként 60 gramm lekvárt kanalaztam a tetejére, illetve fogyasztás előtt 20 gramm tejszínhabot nyomtam rá.
Hozzávetőleges/irányadó tápanyagértékek
Az egész massza kész súlya: 298 gramm lett, így egy kehelybe mivel kettő felé osztottam, 149 gramm került. Az összesen szénhidrát tartalom 22 gramm lett. Az összes kalória pedig 383 lett nekem. Lett benne továbbá 27 gramm fehérje és 20 gramm zsír hozzávetőlegesen.
Frissített verzió!
Kipróbáltam, hogy
250 gramm túrót
150 gramm natúr joghurtot
50 gramm zabpelyhet (aprószemű) és
30 gramm négyszeres erejű édesítőszert
kikevertem, majd hűtőbe tettem. Másnap gyümölcsökkel díszítettem és hidegen fogyasztottam.
Hozzávetőleges tápanyagértékek a masszára
(gyümölcs nélkül) 480 gramm lett, ebben 488 kalória, 47 gramm fehérje, 13 gramm zsír és 45 gramm szénhidrát lett nekem (szénhidrátdiéta szabályai szerint számolva is, túróra is számoltam teljes egészében).
Jó étvágyat!