Ma a Férjem főzött. Egy zsírban és szénhidrátban gazdag ételről van szó, nem tagadás, ez az étel hizlal! Mivel cserébe hihetetlenül finom, mindenképpen aktív napra ajánlom kipróbálásra!
Nem is akármit, fokhagymás sült-főtt sertéscombot. Elmesélte, hogyan készítette:
1,7 kg sertéscombot nagy kockákra vágott, közben 250 gramm sertés zsírt felhevített, majd rátette a kockára vágott combokat.
Megvárta míg kérges lett a hús, majd hozzáadott 3 fej, körülbelül 24 gerezd fokhagymát, ízlés szerint borsot.
Majd annyi vízzel öntötte fel, hogy ellepje. Fedő alatt, kicsi lángon 2-2,5 órán keresztül főzte.
Amikor elkészült, kiszedte a húst, a szaft tetejéről leszedte a zsírt.
Az alapreceptjében ezt krumpligombóccal szokta csinálni, az inzulinrezisztencia miatt, miattam, ez most elmaradt. Bár kétségtelen, hogy ennyi zsír mellett, szerintem meg sem éreztem volna. Ebben a szaftban szokta megforgatni a már kifőtt gombócokat. Jelen esetben zsiradékmentesen kisütötte a burgonyát (sütőben), de ettük már barna és basmati rizzsel is. Köszönet érte Neki 🙂
Jó étvágyat!