Kifejezetten egyszerű, gyors és mégis kicsit különleges étel receptje olvasható lentebb. Ha „időben” esik a választásunk erre az ételre, érdemes már előző este bepácolni a csirkét a joghurtos szószba. Köretnek bulgur készült mellé, de persze bármilyen egyéb, kedvünkre való körettel csodás ételben lesz részünk.
Hozzávalók:
950 gramm csirkemell
350 gramm natúr joghurt (3%-at használtam)
100 gramm vöröshagyma (pucolt súly)
Néhány csepp zsiradék (nálam extra szűz olívaolaj) a tepsi kikenéséhez
Fűszerkeverék hozzávalói:
1 csapott evőkanál petrezselyem
10 gramm fokhagyma (én a nagynénémtől kapott, általa készített, házi fokhagymakrémet használtam)
5 gramm só
½ teáskanál őrölt kömény
1 teáskanál bazsalikom
1 nagy csipet édesítőszer (nálam négyszeres erejű)
5 gramm zabkorpa
Elkészítése: a csirkemelleket tetszőleges szeletekre vágtam, majd a fűszerkeverékkel alaposan elkevertem, hogy mindenhol érje. Végül ráöntöttem a joghurtot és a vékony szeletekre vágott hagymát.
Az olajjal megkent tepsimbe rakosgattam a szeleteket és alufólia alatt 200°C-os sütőben, körülbelül 30 perc alatt készre sült.
A bulgurt kétszeres mennyiségű vízben, némi só társaságában, néhány perc alatt készre főztem. A gáz elzárása után, a fedőre egy konyharuhát szoktam borítani további 15 percre. Majd egy villával fellazítom és tálalom.
Hozzávetőleges/irányadó tápanyagértékek (köret nélkül): a kész ételem súlya 1173 gramm lett, ebben 251 gramm fehérje, 23 gramm zsír és 37 gramm szénhidrát (a szénhidrátdiéta szabályai szerint számolva 22 gramm) lett benne nekem.
Jó étvágyat!