Húsos ételek

Fűszeres joghurtban sült csirkemell

DSCF6386

Kifejezetten egyszerű, gyors és mégis kicsit különleges étel receptje olvasható lentebb. Ha „időben” esik a választásunk erre az ételre, érdemes már előző este bepácolni a csirkét a joghurtos szószba. Köretnek bulgur készült mellé, de persze bármilyen egyéb, kedvünkre való körettel csodás ételben lesz részünk.

Hozzávalók:

950 gramm csirkemell

350 gramm natúr joghurt (3%-at használtam)

100 gramm vöröshagyma (pucolt súly)

Néhány csepp zsiradék (nálam extra szűz olívaolaj) a tepsi kikenéséhez

Fűszerkeverék hozzávalói:

1 csapott evőkanál petrezselyem

10 gramm fokhagyma (én a nagynénémtől kapott, általa készített, házi fokhagymakrémet használtam)

5 gramm só

½ teáskanál őrölt kömény

1 teáskanál bazsalikom

1 nagy csipet édesítőszer (nálam négyszeres erejű)

5 gramm zabkorpa

Elkészítése: a csirkemelleket tetszőleges szeletekre vágtam, majd a fűszerkeverékkel alaposan elkevertem, hogy mindenhol érje. Végül ráöntöttem a joghurtot és a vékony szeletekre vágott hagymát.

DSCF6375

Az olajjal megkent tepsimbe rakosgattam a szeleteket és alufólia alatt 200°C-os sütőben, körülbelül 30 perc alatt készre sült.

DSCF6381

A bulgurt kétszeres mennyiségű vízben, némi só társaságában, néhány perc alatt készre főztem. A gáz elzárása után, a fedőre egy konyharuhát szoktam borítani további 15 percre. Majd egy villával fellazítom és tálalom.

DSCF6387


Hozzávetőleges/irányadó tápanyagértékek (köret nélkül): a kész ételem súlya 1173 gramm lett, ebben 251 gramm fehérje, 23 gramm zsír és 37 gramm szénhidrát (a szénhidrátdiéta szabályai szerint számolva 22 gramm) lett benne nekem.

Jó étvágyat!

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy