házi-vajas-kiflik-finomat-másképp
Kiflik Pékáruk Vegán receptek

Házi, vajas kifli

 

Bevezető

Ez a már blogon fellelhető teljes kiőrlésű vajas croissant vegán változata.

Igazán finom pékáru született kicsiny konyhánkban. Kívül ropogós, belül a margarinnal megkent lapoknak köszönhetően, egy valóban pazar ízélményben lehet részünk. Egy bögre, gőzölgő habos kávé vagy forró tea mellé kiváló választás!

Hozzávalók

245 gramm teljes kiőrlésű búzaliszt vagy teljes kiőrlésű tönköly

105 gramm durumliszt

10 gramm négyszeres erejű édesítőszer

6 gramm só

10 gramm bambuszrost liszt

100 +40 gramm 25%-os margarin

7 gramm szárított élesztő

190 ml langyos kókusztej

Elkészítése

a liszteket, a sót, az édesítőszert, az élesztőt kimértem, majd a margarint (100 gramm) is rámértem. Miközben dagasztott a gép, a langyos kókusztejet lassanként adagoltam.

Egy nagyon könnyű, jól formázható állagú tésztát kaptam végeredményül (nagyjából 8-10 perc dagasztás után). Enyhén lisztezett felületre borítottam, kézzel átgyúrtam, gömbölyded formát alakítottam neki és konyharuhával lefedve 45 perc alatt duplájára kelesztettem.

vegán-vajas-kifli

A tésztámat hat egyenlő részre osztottam, kisebb kör alakúra formáztam őket és mindegyik lap tetejét megkentem a maradék, 40 gramm olvasztott margarinnal. Majd egymásra helyeztem a lapokat és kinyújtottam őket. Összesen nyolc háromszögem lett, amit aztán nem túl szorosan feltekertem.

Tepsire rakosgattam őket, és hideg sütőbe toltam, 180°C-on 15-20 perc alatt készre sütöttem őket.

vegán-vajas-kiflik-finomat-maskepp


Hozzávetőleges/irányadó tápanyagértékek

a kész kiflijeim súlya 630 gramm lett, ebben 1601 kalória, 45 gramm fehérje, 45 gramm zsír és 232 gramm szénhidrát (a szénhidrátdiéta szabályai szerint számolva 227 gramm) lett benne nekem.

Jó étvágyat!

vegán-teljes-kiőrlésű-kiflik

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy