Hihetetlen régen ettem browniet, és az még egészen biztos, hogy kristálycukorral készült. Ez a lenti most, egy természetes cukros, állati eredetű tej-, tojás-, és gluténmentes változat lett.
Bár eddig nem próbáltam, úgy gondolom elkészíthető teljes kiőrlésű gluténtartalmú liszttel/lisztekkel is.
Hozzávalók
100 gramm margarin (40%-os zsírtartalmút használtam most)
100 gramm 70%-os étcsokoládé
135 gramm teljes kiőrlésű barna rizsliszt
15 gramm bambuszrost liszt
145 gramm banán (pucolt súly, nálam kettő kisebb darab)
80 gramm dió
20 gramm négyszeres erejű édesítőszer
5 gramm sütőpor
50 ml kókusztej (cukormentes)
1 csipet só
Elkészítése
kimértem a margarint egy lábosba, amire rátördeltem a csokoládét. Folyamatos kavargatás és melegítés mellett csomómentesre olvasztottam. Ráöntöttem a sütőporos lisztekre, majd hozzáadtam a villával, alaposan összenyomott banánokat is. Rászórtam a csipet sót és édesítőszert is. Hozzákevertem a nagyobb darabokra vágott diót, majd a kókusztejet is.
Egy 30×22 centiméteres tepsibe kanalaztam a masszát. Előmelegített, 180°C-os sütőbe toltam, ahol 20 percig sütöttem.
Diós banánfagylalt receptje (ebben a fagyiban van állati eredetű tejtermék!) ide kattintva elérhető!
Hozzávetőleges/irányadó tápanyagértékek
a teljes süteményem súlya sütés után 621 gramm lett (csak 29 gramm anyagveszteséggel számolhattam), amelyben nekem 2083 kalória, 32 gramm fehérje, 135 gramm zsír és 182 gramm szénhidrát (a szénhidrátdiéta szabályai szerint számolva 170 gramm) lett benne nekem.
Jó étvágyat!