Bevezető
Egy nagyon egyszerű és nagyon gyorsan elkészíthető kakaós muffin receptjét mutatom meg lentebb. Mosogatással együtt 30 perc alatt elkészültem velük. Ráadásul a lenti hozzávalók közül szinte mindig, minden van itthon, így bármikor el tudom készíteni. Kis étkezésekre és gyerekeknek (akár bulira is, hiszen nem igazán maszatol) is egyaránt bevethető. Tetejére ízlés szerint nyomhatunk habtejszínt is, akár készíthetünk egy mascarpones krémet, vagy csak egyszerűen megszórhatjuk porrá őrölt édesítőszerrel.
Hozzávalók
140 gramm teljes kiőrlésű búzaliszt
60 gramm rétesliszt (lehet helyette teljes kiőrlésű vagy bármilyen más fehér lisztet is használni)
4 gramm sütőpor
30 gramm négyszeres erejű édesítőszer
1 darab tojás (nálam 60 gramm)
15 gramm holland kakaópor
75 gramm margarin
110 ml víz
Elkészítése
kimértem a liszteket, a sütőport, az édesítőszert és a tojást. Hozzáadtam az olvasztott margarint. A vizet apránként adagoltam. A lisztek minőségétől és márkájától függően, minimálisan módosulhat a folyadék mennyisége is.
11 formát vettem elő, és darabonként 40-42 gramm nyers tésztát rakosgattam beléjük. Egy vizes kiskanál segítségével könnyen elsimítgattam a tetejüket.
180°C-os sütőbe toltam őket, ahol nekem 8 perc alatt készre sültek.
Hozzávetőleges/irányadó tápanyagértékek
a kész muffinok súlya összesen 424 gramm lett, ebben 1284 kcal, 34 gramm fehérje, 66 gramm zsír és 129 gramm szénhidrát (a szénhidrátdiéta szabályai szerint számolva 128 gramm) lett benne nekem. Ezek csak tájékoztató adatok!
Jó étvágyat!