Vasárnap, míg futni voltam, a Férjem főzött (s fotózott), nem is akármit: marharagut durum tarhonyával és tejfölös uborkasalátával!
Hozzávalók
25 ml zsiradék (lehetőleg növényi)
300 gramm vöröshagyma (pucolt súly)
130 gramm sárgarépa (pucolt súly)
2 nagyobb darab paradicsom (360 gramm)
2 darab közepes méretű paprika (120 gramm)
1200 gramm marhahús (tisztított súly)
Fűszerek ízlés szerint (nálunk): 15 gramm só, 1 púpozott teáskanál kakukkfű, 2 púpozott evőkanál majoránna, 3 púpozott evőkanál pirospaprika, 3 gerezd fokhagyma,
víz
Elkészítése
az olajon az apró kockára vágott vöröshagymát üvegesre párolta, majd rátette a szintén kockázott marhahúst. Mikor kissé kérges lett, befűszerezte, majd felöntötte annyi vízzel, hogy ellepje a húst. Majd hozzáadta a felaprított paradicsomot, paprikát, végül a lereszelt sárgarépát. Ismét annyi vizet öntött rá, hogy kellően ellepje. Fedő alatt, kis láng fölött hosszasan, néha megkeverve körülbelül 3 órán keresztül főzte.
A durumtarhonyát egy evőkanál olajon megpirította, majd dupla mennyiségű vízzel felöntötte és puhára főzte.
Hozzávetőleges/irányadó tápanyagértékek
a kész marharagu súlya 2761 gramm lett, amiben 2370 kalória, 268 gramm fehérje, 102 gramm zsír és 83 gramm szénhidrát (a szénhidrátdiéta szabályai szerint számolva 53 gramm) lett benne nekem.
Jó étvágyat!