Bevezető
„A minestrone egy tartalmas olasz levesféle… Nincsen egy adott receptje, mert minden területnek, minden évszaknak, és minden családnak megvan a sajátja. A római változatokban van tészta, másutt esetleg nincs. Az egyikben több a hüvelyes, a káposzta, vagy a zöldfűszer. Másutt pestót is adnak a leveshez. Van, ahol sok paradicsommal készítik, van, ahol egyáltalán nem tesznek bele.” –írja a wikipedia.
A fenti sorokat olvasva, kedvet kaptam hozzá, mert tartalmas ételnek gondoltam és nem tévedtem. Nagyon finom lett, és tényleg az kerül bele, ami éppen akad a hűtőben. Én mirelit zöldségeket használtam, olvastam, hogy vannak akik, babot is tesznek bele, nem rossz ötlet, meg kell hagyni.
Hozzávalók
450 gramm brokkoli mix (fagyasztott)
10 ml olaj (extra szűz olívaolaj)
100 gramm vöröshagyma (tisztított súly)
1 evőkanál -cukormentes- ételízesítő
80 gramm durum spagetti (szárazon mérve)
3-5 nagy evőkanál paradicsompüré
Körülbelül 10 gramm só
2 csipet édesítőszer
Ízlés szerint bazsalikom és petrezselyem
2 liter víz
Elkészítése
az olajon megpároltam a zöldségeket, majd egészben rátettem a hagymát. Megszórtam ételízesítővel és a többi fűszerrel. Felöntöttem vízzel és fedő alatt félpuhára főztem a zöldségeket. Majd ekkor beletettem a széttördelt spagetti tésztát is. További 8 percig főztem a levest, majd hozzáadtam a három evőkanál paradicsompürét is.
Forrón tálaltam, ízlés szerint megszórható reszelt sajttal, apróbb darabokra vágott mozzarellával.
Hozzávetőleges/irányadó tápanyagértékek
a kész levesem súlya 2679 gramm lett, ebben 590 kcal, 24 gramm fehérje, 14 gramm zsír és 85 gramm szénhidrát (a szénhidrátdiéta szabályai szerint számolva 77 gramm) lett benne nekem. Ezek csak tájékoztató adatok!
Jó étvágyat!
Szeletelt, bazsalikomos paradicsommal készítve:
10 olaj…, pontosabban mennyi az annyi? 🙂
Kedves Elisabeth! Köszönöm, hogy felhívta rá a figyelmemet, javítottam!