Bevezető
Egy szuper receptet találtam, amibe kellett mogyoróvaj is. Őszintén eddig nem tulajdonítottam nagy ügyet a mogyoróvajnak, ritkán kívántam meg, gondolkozás nélkül leemeltem az adott bolt polcáról, hiszen úgy gondoltam, hogy a benne lévő zsírtartalom lelassítja a felszívódását, meg amúgy is olyan problémásnak tűnt az elkészítése.
Azonban felhívták rá a figyelmem a blog facebook oldalán, hogy nem egy ördögőség elkészíteni. S valóban nem! örülök, hogy kipróbáltam! Hálás vagyok, hogy szóltatok!
Hozzávalók
150 gramm sós mogyoró
5 gramm négyszeres erejű édesítőszer
25 ml extra szűz olívaolaj
Elkészítése
a sós mogyorót egy teflonban megpirítottam. Ne hagyjuk nagyon magára, mert könnyen megég. Majd amikor kihűlt aprítómba tettem, hozzáadtam az édesítőszert és a zsiradékot. Krémesre dolgoztam a géppel.
Irányadó/hozzávetőleges tápanyagértékek
a kész mogyoróvajam súlya 175 gramm lett, ebben nekem 1120 kalória, 40 gramm fehérje, 94 gramm zsír és 22 gramm szénhidrát (a szénhidrátdiéta szabályai szerint számolva is).
Jó étvágyat!