A fotóért köszönet: Peter H képe a Pixabay -en. A kép kattintható, forráshoz navigál új ablakban.
Legelsőnek a rizst szükséges megfőzni, ha van rá lehetőségünk akkor már előző nap elkészíthetjük, így biztosan teljesen ki fog hűlni a rizsünk. 350 gramm riszhez 700 ml vizet adtam, melyet kis hő fölött addig főztem, míg szinte teljesen eltűnt róla a víz. Majd ízlés szerint sóztam, szerecsndióval megszórtam, és félretettem hűlni.
Ha teljesen kihűlt a rizs, utána lecsepegtetjük a mozzarella golyókat és vizes kézzel tenyerünkbe szedünk a rizsből, majd közepébe beletesszük a sajtot és golyót formázunk belőle. Én kissé aggódtam, hogy fog egyben maradni, de ha tényleg kihűlt a rizs, vizes kézzel nagyon egyszerűen formázható és valóban egyben marad.
Majd a már jól ismert módon bepaníroztam őket: elsőször lisztbe, majd enyhén sós-felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgattam őket. Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgattam a kész aranchini golyókat.
180°C-os, előmelegített sütőbe toltam és nagyjából 20 perc alatt készre sütöttem őket. Friss salátával tálaltam.
Adag 6
* A százalékos Napi Érték a 2000 kalóriás étrenden alapulnak. A napi érték magasabb vagy alacsonyabb lehet, a kalóriaigénytől függően. A táblázatban szereplő adatok irányadó/hozzávetőleges értékek, azoknak pontosságáért felelősséget, a szerző nem vállal.
Az aranchini teljes súlya a sütőből kivéve 1251 gramm lett nekem. Glikémiás indexe 10% körüli.
A fenti táblázatban szereplő adatok irányadó/hozzávetőleges értékek és 100 grammra (kész étel) vetítve szerepelnek.