A liszteket, a zabkorpát, a búzasikért és a margarint kimértem a robotgépem üstjébe. Az egyik oldalába morzsoltam a friss élesztőt, míg a másikba szórtam a sót. Meghintettem 20 gramm édesítőszerrel és alacsony fokozaton elkezdtem kidolgoztatni a tésztát.
Mikor homogén állagú lett (eltűntek a margarin darabok), lassanként adagoltam a növényi tejet. Magasabb fokozatra váltva körülbelül 10 perc alatt a tál oldalától szépen elvált tésztát kaptam végeredményül.
Lefedve kelesztettem 45 percig.
Enyhén lisztezett felületre borítottam és egy nyújtófa segítségével kinyújtottam, duplán meghajtogattam, majd ismét nyújtottam.
Egy nagyobb átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggattam a tésztát.
Tortaformámat kibéleltem sütőpapírral. A korongokat megkentem vékonyan olajjal, majd az édesítőszeres, darált dióba forgattam és szorosan, a formába rakosgattam őket.
Miután minden kiszaggatott korongnak lett helye, lefedtem és 20 percet hagytam neki ismét kelni.
Hideg sütőbe toltam és 160°C-on 25 perc alatt készre sütöttem. Érdemes nagyon figyelni, mert a dió könnyen megég! Nekünk kifejezetten ízlett, hogy a tetején egy picit megkapta a diószemeket, igazán ropogós lett!
Míg sült az aranygaluska, addig a Bourbon vaníliás zabpudingot megfőztem a rizstejjel és az édesítőszerrel.
Adag 8
* A százalékos Napi Érték a 2000 kalóriás étrenden alapulnak. A napi érték magasabb vagy alacsonyabb lehet, a kalóriaigénytől függően. A táblázatban szereplő adatok irányadó/hozzávetőleges értékek, azoknak pontosságáért felelősséget, a szerző nem vállal.