Felszeleteltem vékonyra a karajt, kicsit kiklopfoltam őket.
Majd a reszelőm nagyobb lyukán lereszeltem a megmosott uborkát (héja maradhat) és összekevertem a natúr joghurttal, sóval, fokhagymakrémmel és őrölt, fekete borssal.
Ebbe a joghurtos-uborkás alapba rakosgattam a húsokat.
Tepsibe öntöttem és fólia alatt 200°C-os sütőben 30 percig sütöttem. Majd levéve a fóliát, megszórtam felkockázott mozzarella sajttal és fólia nélkül további 10 percig hagytam pirulni.
Kimértem szárazon a 250 gramm basmati rizst, amelyre ráöntöttem 10 ml zsiradékot. Folyamatos kevergetés mellett, hő fölött enyhén megpirítottam a rizsszemeket. Majd felöntöttem 500 ml vízzel és továbbra is fedő alatt, sűrűn átkeverve körülbelül 15 perc alatt készre főztem. Míg főtt, lecsepegtettem a kukoricát, majd ráöntöttem a már kész rizsre. Megsóztam és -a fedőt, konyharuhával lefedve- hagytam tovább duzzadni a rizsszemeket.
Forrón tálaltam.
Adag 4
* A százalékos Napi Érték a 2000 kalóriás étrenden alapulnak. A napi érték magasabb vagy alacsonyabb lehet, a kalóriaigénytől függően. A táblázatban szereplő adatok irányadó/hozzávetőleges értékek, azoknak pontosságáért felelősséget, a szerző nem vállal.
A táblázatban szereplő értékek a irányadó értékek, csak tájékoztató jellegűek.
A kész ételem súlya sütés után, 1207 gramm lett, glikémiás indexe nagyjából 10% körüli lett.
A köretem főzés uráni súlya 771 gramm lett, 100 grammban nekem hozzávetőlegesen lett: 135 kalória, 1,83 gramm zsír, 26,5 gramm szénhidrát, 2,91 gramm fehérje, 0,58 gramm rost. Glikémiás indexe nagyjából 10% körüli lett.