Házi tortilla lapok, ahogyan én készítem őket: ide kattintva elérhető.
Leglesőnek felkockázatam apróbb darabokra a csirkemellet. Ízlés szerint sóval (nálam 8 gramm), őrölt borssal (nálam egy csapott kávéskanál), őrölt köménnyel (nálam 1 csapott teáskanál) és (édes) pirospaprikával (nálam 1 csapott evőkanál) fűszereztem. Kettő evőkanál zsiradékkal (nálam olaj) meglocsoltam, átforgattam és teflonbevonatú serpenyőbe helyeztem, ahol kérgesre sütöttem őket. Meglátásom szerint érdemes a hússal párhuzamosan a rizst is megfőzni.
Míg sült a csirkemell, összeállítottam a salsa szószt: az egy konzerv kockázott paradicsomról leöntöttem a rajta levő lé nagyját. Majd egy tálban összekevertem a kockázott paradicsomot, az apróbb darabokra vágott avokádót, a szintén apró kockákra vágott vöröshagymát. Megszórtam édesítőszerrel, őrölt borssal és sóval. Meglocsoltam a lime levével. Alaposan összekevertem és a burrito összeállításáig hűtőbe tettem.
Miközben sült a csirke és elkészült a salsa szósz, begyúrtam a tortilla tésztáját. Mivel a tortilla tésztája nem élesztős és nagyon gyorsan sül, ezért ezt is egészen gyorsan kipipálhattam.
Tálakba öntögettem a többi hozzávalót: cukormentes kukoricát, vörös(kidney)babot, reszelt sajtot.
Következett az összeállítás:
egy tortilla lapot vettem magam elé, amire kettő evőkanál főtt rizst helyeztem. Majd következett kettő evőkanál sült csirkemell, kettő evőkanál kukorica és bab, majd egy kevés reszelt sajt és szintén kettő evőkanál salsa szósz. A tortilla két oldalát behajtottam, majd feltekertem. Kettévágtam és tálaltam.
Adag 7
* A százalékos Napi Érték a 2000 kalóriás étrenden alapulnak. A napi érték magasabb vagy alacsonyabb lehet, a kalóriaigénytől függően. A táblázatban szereplő adatok irányadó/hozzávetőleges értékek, azoknak pontosságáért felelősséget, a szerző nem vállal.
A táblázatban szereplő adatok kivételesen nem 100 grammra vetítve vannak feltüntetve, hanem egy darab, kész burritora vonatkoznak (nálam 240-250 grammos lett egy darab). Ezek az adatok csak tájékoztató/hozzávetőleges értékek!