Legelsőnek érdemes a krémet kikeverni, ugyanis jó, ha a kicsit vissza tud dermedni a töltésre. Felmelegítettem a tejszínt, majd beletördeltem a csokoládét. Mikor homogén állagú lett, robotgépem segítségével krémes állagúra kevertem a mascarponeval és a csipet sóval. Hűtőbe tettem.
Ekkor bekapcsolatam 160°-ra a sütőmet. Majd szétválasztottam a tojásokat. A sárgáját a kimért édesítőszerrel krémesre kevertem. Géppel nagyjából 5-6 perc.
Majd a fehérjéket éppen csak annyira vertem fel, hogy ne essen ki a fejre állított tálból, azonban még véletlenül se törjön a hab!
A sárgáját a fehérjéhez adtam és spatulám segítségével, óvatos mozdulatokkal átkevertem.
Majd két részletben hozzáadtam a lisztek keverékét is. Laza mozdulatokkal eldolgoztam.
Egy 43x33-as tepsit sütőpapírral kibéleltem, és a tésztámat ráöntöttem, azt egyenletes vastagságúra húzva eligazgattam benne.
Az addigra felmelegedett sütőbe toltam, ahol 20 perc alatt szép aranybarnára sült.
A sütőből kivéve konyharuhára borítottam a frissen sült tésztát, majd mikor langyosra hűlt, elővettem a krémet.
A krém háromnegyedét elkentem a lapon, majd el kezdtem -nem túl szorosan- feltekerni.
Majd kívülről is bevontam és egy recés szélű hablapattál eligazgattam rajta. Majd hűtőbe tettem pár órára. Tálalás előtt porrá őrölt édesítőszerrel hintettem meg a tetejét.
Adag 10
* A százalékos Napi Érték a 2000 kalóriás étrenden alapulnak. A napi érték magasabb vagy alacsonyabb lehet, a kalóriaigénytől függően. A táblázatban szereplő adatok irányadó/hozzávetőleges értékek, azoknak pontosságáért felelősséget, a szerző nem vállal.
A táblázatban szereplő tápanyagértékek irányadó értékek, és 100 grammra vetítve szerepelnek.
A piskótatekercs teljes súlya sütés és betöltés után nekem 879 gramm lett. Glikémiás indexe 10% körüli lett.