Hosszú csíkokra vágtam a szalonnát, majd kis hő fölött pirítani kezdtem őket.
Majd szintén vékony szeletekre felvágtam a vöröshagymát, összezúztam a fokhagymákat is. Mikor a szalonna zsírt eresztett, elsőnek a vöröshagymát, majd miután az üvegesre párolódott, a fokhagymát is hozzáadtam.
Felcsíkoztam a tarját is, majd a hagymás-szalonnás egyveleghez adtam.
Felöntöttem nagyjából 600 ml vízzel és fedő alatt, kis láng fölött hagytam puhává főni a húst.
Időnként átkverertem, majd miután megpuhultak a húsdarabok, hozzáadtam a paradicsomopürét is.
Megszórtam sóval, borssal és a csipet édesítőszerrel. Addig hagytam főni, míg el nem főtt a leve, sűrű lé maradt rajta.
A tésztát forrásba lévő vízbe öntöttem és 10-12 perc alatt készre főztem. Leszűrtem, 1 evőkanál extra szűz olívaolajjal meglocsoltam, sóval megszórtam és átkevertem.
Forrón tálaltam.
Adag 4
* A százalékos Napi Érték a 2000 kalóriás étrenden alapulnak. A napi érték magasabb vagy alacsonyabb lehet, a kalóriaigénytől függően. A táblázatban szereplő adatok irányadó/hozzávetőleges értékek, azoknak pontosságáért felelősséget, a szerző nem vállal.
A táblázatban szereplő tápanyagértékek irányadó értékek, és 100 grammra vetítve szerepelnek.
A hentes tokány teljes súlya főzés után nekem 1201 gramm lett. Glikémiás indexe 10% körüli lett.