A darált húst összekevertem a fűszerekkel. A leveles tésztát hosszú csíkokra vágtam. A sajtot felkockáztam.
A húsból tenyerembe vettem, közepébe egy sajtkockát tettem, majd gombócot formáltam belőle. Ezt négyszer ismételtem meg nyársonként (kivéve az utolsónál, ott kevesebb lett a húsgolyó.
A négy húsgolyót a konyhapultra tettem, majd egy csík tésztával cikk-cakk alakban beburkoltam.
Miután elfogyott az összes alapanyagom, egy felvert tojással megkentem a tetejüket. 180°C-os, légkeveréses sütőbe toltam, ahol 30 perc alatt megsültek.
A kukoricát forró vízbe öntöttem, ahol 10 perc alatt puhára főztem őket.
Közben kikevertem a tejfölt, a majonézt, a mustárt, a sót és az édesítőszert.
Mikor megpuhultak a kukoricaszemek, szűrőbe öntöttem, hideg víz alatt lehűtöttem és a tejfölös-majonézes alaphoz adtam. Átkevertem és fogyasztásig hűtőbe raktam pihenni/összeérni.
Adag 4
* A százalékos Napi Érték a 2000 kalóriás étrenden alapulnak. A napi érték magasabb vagy alacsonyabb lehet, a kalóriaigénytől függően. A táblázatban szereplő adatok irányadó/hozzávetőleges értékek, azoknak pontosságáért felelősséget, a szerző nem vállal.
A táblázatban szereplő tápanyagértékek irányadó értékek, és 100 grammra vetítve szerepelnek.
A leveles tésztás húsgolyó glikémiás indexe 25% körüli. Sütés utáni súlya 700 gramm lett nekem.
A kukoricasaláta súlya 768 gramm lett. Irányadó tápanyagértékei 100 gramm vetítve: 135 kcal, 4,3 gr fehérje, 8,8 gr szénhidrát, 8,2 gr zsír. Glikémiás indexe nagyjából 15% körüli.