Robotgépem üstjébe kimértem a liszteket, majd rámorzsoltam az élesztőt.
Majd kimértem a margarint, a joghurtot és a kettő darab tojást a lisztekre. Alacsony fokozaton kezdtem dolgozatatni gépemet.
Miközben dolgozott a gép, hozzáadtam a sót, illetve lassan adagoltam a langyos vizet. Egy könnyű állagú, nem ragadós tésztát kaptam végeredményül, nagyjából 8-10 perc, közepes erősségű dagasztás után.
Miután végzett a gép, enyhén lisztezett felületre borítottam a tésztát, majd kézzel is átgyúrtam. A tálba visszahelyezve és lefedve, meleg helyen 40 percig kelesztettem.
Míg kelt a tészta, lereszeltem a sajtot.
Miután duplájára kelt a pogácsa tésztája, lisztezett felületen szomplán áthajtogattam a tésztát.
Kisebb méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatam a tésztát, tojással megkentem tetejüket, sajttal megszórtam őket.
Míg felmelegedett a sütő 180°C-ra, addig egy konyharuhával lefedve hagytam nekik pihenni. 20 perc alatt készre sültek.
Adag 8
* A százalékos Napi Érték a 2000 kalóriás étrenden alapulnak. A napi érték magasabb vagy alacsonyabb lehet, a kalóriaigénytől függően. A táblázatban szereplő adatok irányadó/hozzávetőleges értékek, azoknak pontosságáért felelősséget, a szerző nem vállal.
A táblázatban szereplő tápanyagértékek irányadó értékek, és 100 grammra vetítve szerepelnek.
A pogácsák teljes súlya sütés után nekem 1124 gramm lett. Glikémiás indexe 30% körüli lett.