Kimértem 400 ml tejet egy fazékba, majd a maradék 100 ml tejjel csomómentesre kevertem a 40 gramm pudingport. Mikor kellően felmelegedett a tej, hozzáöntöttem a pudingporos tejkeverékét. Folyamatos kevergetés mellett, kis hő fölött addig főztem, míg elérte a kellő sűrűséget. Főzés végén 20 gramm édesítőszerrel ízesítettem.
Egy 26 centiméteres, kapcsos formát sütőpapírral béleltem és aljára oreo kekszket rakosgattam.
A további rétegekhez én összetörtem a kekszeket, mert így könnyebben át tudnak ázni, meg tudnak puhulni.
Innentől kezdve már csak rétegezni kell. Tört keksz szórása, krém kanalazás, tört kesz és így tovább, amíg az alapanyagunk és a formánk magassága engedi. Nekem összesen az alj résszel együtt 3 réteg lett.
Ezek után nem is maradt más hátra, mint helyet csinálni a hűtőben és várni, hogy összeálljon a tortánk.
Majd élvezni minden falatot!
Adag 14
* A százalékos Napi Érték a 2000 kalóriás étrenden alapulnak. A napi érték magasabb vagy alacsonyabb lehet, a kalóriaigénytől függően. A táblázatban szereplő adatok irányadó/hozzávetőleges értékek, azoknak pontosságáért felelősséget, a szerző nem vállal.
A táblázatban szereplő tápanyagértékek irányadó értékek, és 100 grammra vetítve szerepelnek.