Ez egy viszonylag gyors étel, olcsó és még ovo-lakto-vegetáriánusok is nyugodtan fogyaszthatnak. Mi köretnek párolt zöldséget és fűszeres tejfölt szoktunk enni mellé. A lenti hozzávalókból körülbelül 4 adagra elég készül el. Ha valaki gluténmentesen enné, hagyja el nyugodt szívvel a teljes kiőrlésű lisztet és készítse több (gluténmentes)zabpehellyel. 🙂
Hozzávalók:
750 gramm sárgarépa
130 gramm apró szemű zabpehely
3 darab ‘L’-es méretű tojás (nálam 175 gramm)
60 gramm teljes kiőrlésű liszt
10 gramm só (nálam himalájai)
200 ml víz
sütéshez 50 ml zsiradék (nálam extra szűz olívaolaj)
Mirelit zöldségek köretnek:
128 gramm zöldségkeverék
230 gramm karfiol
120 gramm zöldbab
150 gramm kelbimbó
150 gramm borsó
20 ml zsiradék (extra szűz olívaolaj)
ízlés szerint só (nálam szintén himalájai)
350 gramm 20%-os tejföl + fűszerek (nálam: só, fehérbors, tárkony, 1 kk. mustár)
Elkészítése: A répát lereszeltem, majd hozzáadtam a tojásokat, a zabpelyhet, a lisztet és a sót. Végül ráöntöttem a vizet és 1 órát hagytam állni, míg a zabpehely megdagadt és felszívta a vizet.
Egy teflonba pár csepp olajat felhevítettem és kanál segítségével tetszés szerinti korongokat formáztam. Mind a két oldalát körülbelül 4-4 perc alatt kis lángon megsütöttem.
Közben kimértem a mirelit zöldségeket és kevés olajon megpároltam, sóztam valamint kikevertem a tejfölt a fűszerekkel:
No ez az étel, amire nem tudok most pontos szénhidrát és kalória értékeket írni, ugyanis míg készült a nagyobbik fiúnk elkezdte “lopkodni” a fasírtot. Szóval a most leírtak csak körülbelüli adatok, hiszen nem tudtam lemérni a kész étel teljes súlyát. Tehát: 100 gramm fasírtban lett 18,9 CH és 129,2 kalória. A zöldségkeverék 100 grammjában 5,45 CH és 61,3 kalória lett nekem.
Ha van kedved kedves Olvasó, látogass el facebook oldalamra is!
Jó étvágyat!