Kifejezetten könnyű ebéd,- vagy éppen vacsoraötlet. Gyorsan elkészíthető (több időt vett igénybe a saláta elkészítése, mint a fasírt formázása, kisütése), ebből következik, hogy kevés munkát igényel. Ugyanakkor finom és egészséges is!
Hozzávalók:
1 csomag Ataisz póréhagymás árpafasírt (ide kattintva elérhető a termék)
Napraforgóolaj
260 ml meleg víz
3 gramm só
Saláta (nálunk bébi spenót, paradicsom, retek, uborka) + frissen facsart citromlé és extra szűz olívaolaj –de természetesen bármilyen előre csomagol vagy otthon összevágott salátakeverékkel is szuper lesz-
Elkészítése: az alapport 260 ml meleg vízzel alaposan elkevertem. Adtam hozzá néhány csipet sót, mert megkóstolva a bekevert alapot nem éreztem elég sósnak. Kis gombócokat formáltam belőle és forró olajban kisütöttem őket. Az egész, összesen 30 ml olajat vett fel.
A spenótot azt javaslom, csak közvetlen tálalás előtt mossuk meg, mert a már előre megmosott spenót még hűtőben tárolva is összeesik. Tehát tálalás előtt leöblítettem, néhány csepp citromlével, extra szűz olívaolajjal átkevertem, a tányérom közepére halmoztam egy adagot belőle.
Majd rátettem a paradicsomszeleteket, a feldarabolt retket, és a fasírtgolyókat. Ha van a hűtőben, akkor nagyszerű íze lesz valamilyen sajttal párosítva (kemény-, kék penészes sajttal vagy éppen mozzarellával is)! Tehetünk rá olívabogyókat, és ha van cukormentes majonézünk, akkor bátran locsoljuk meg vele salátánkat! A Férjemnek főtt tojásszelteket is tettem rá! Ha szeretnénk pirítsunk rá magkeveréket (itt kapható az is)!
Ha sajttal, főtt tojással szolgáljuk fel, akkor ovo-lakto vegetáriánusok is fogyaszthatják, ha az előbb említett alapanyagokat kihagyjuk, akkor pedig vegán étkezést folytatóknak is szervírozhatjuk!
Tápanyagértékek a kész fasírtra: a súlya 443 gramm lett, ebben 955 kcal, 21,6 gramm fehérje, 35,8 gramm zsír és 130,6 gramm szénhidrát lett benne nekem. Ezek csak tájékoztató adatok!