Húsmentes ételek Vegán receptek

Ropogós árpafasírt spenótpamlagon

 

aprafasirt 4

Kifejezetten könnyű ebéd,- vagy éppen vacsoraötlet. Gyorsan elkészíthető (több időt vett igénybe a saláta elkészítése, mint a fasírt formázása, kisütése), ebből következik, hogy kevés munkát igényel. Ugyanakkor finom és egészséges is!

Hozzávalók:

1 csomag Ataisz póréhagymás árpafasírt (ide kattintva elérhető a termék)

Napraforgóolaj

260 ml meleg víz

3 gramm só

Saláta (nálunk bébi spenót, paradicsom, retek, uborka) + frissen facsart citromlé és extra szűz olívaolaj –de természetesen bármilyen előre csomagol vagy otthon összevágott salátakeverékkel is szuper lesz-

Elkészítése: az alapport 260 ml meleg vízzel alaposan elkevertem. Adtam hozzá néhány csipet sót, mert megkóstolva a bekevert alapot nem éreztem elég sósnak. Kis gombócokat formáltam belőle és forró olajban kisütöttem őket. Az egész, összesen 30 ml olajat vett fel.

A spenótot azt javaslom, csak közvetlen tálalás előtt mossuk meg, mert a már előre megmosott spenót még hűtőben tárolva is összeesik. Tehát tálalás előtt leöblítettem, néhány csepp citromlével, extra szűz olívaolajjal átkevertem, a tányérom közepére halmoztam egy adagot belőle.

 

Majd rátettem a paradicsomszeleteket, a feldarabolt retket, és a fasírtgolyókat. Ha van a hűtőben, akkor nagyszerű íze lesz valamilyen sajttal párosítva (kemény-, kék penészes sajttal vagy éppen mozzarellával is)! Tehetünk rá olívabogyókat, és ha van cukormentes majonézünk, akkor bátran locsoljuk meg vele salátánkat! A Férjemnek főtt tojásszelteket is tettem rá! Ha szeretnénk pirítsunk rá magkeveréket (itt kapható az is)!

aprafasirt 5

Ha sajttal, főtt tojással szolgáljuk fel, akkor ovo-lakto vegetáriánusok is fogyaszthatják, ha az előbb említett alapanyagokat kihagyjuk, akkor pedig vegán étkezést folytatóknak is szervírozhatjuk!

DSCF5205


Tápanyagértékek a kész fasírtra: a súlya 443 gramm lett, ebben 955 kcal, 21,6 gramm fehérje, 35,8 gramm zsír és 130,6 gramm szénhidrát lett benne nekem. Ezek csak tájékoztató adatok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy