Hozzávalók
15 ml zsiradék (nálam extra szűz olívaolaj)
125 gramm vöröshagyma
950 gramm kockázott csirkemell (de készítettem már csirkecombból is)
580 gramm ananász kockázva (cukormentes, ananász konzervvel is próbáltam már)
200 ml cukormentes kókusztej
35 gramm teljes kiőrlésű búzaliszt
3-4 dl víz
Fűszerek:
10 gramm só
2 nagy csipet négyszeres erejű édesítőszer
1 tk. őrölt kömény
½ tk. fehér bors
2 ek. tárkony
2 ek. petrezselyem
Elkészítése
az apró kockára vágott vöröshagymát üvegesre pároltam az olajon, majd rátettem a szintén kockázott csirkemellet is. Mikor éppen kérges lett, befűszereztem. Rátettem az ananászokat is.
Majd felöntöttem vízzel és kis láng fölött körülbelül 30 percig főztem.
A kókusztejben csomómentesen elkevertem a lisztet, majd hozzáöntöttem az ananászos-húsos alapra. Néhány percig, folyamatos kevergetés mellett hagytam, hogy egy utolsót forrjon. Ha szeretnék gluténmentesen elkészíteni, akkor bátran cseréljük le a búzalisztet valamilyen gluténmentesre (kölesliszt, barna rizsliszt stb.) vagy akár keményítőre. Ha utóbbi mellett döntünk, akkor azt hideg folyadékban kikeverve, a főzés utolsó perceiben adjuk az ételhez.
Miután elzártam a gázt alatta, petrezselyemmel szórtam meg.
Forrón tálaltam, basmati rizzsel.
Hozzávetőleges/irányadó tápanyagértékek
a kész ételem súlya (köret nélkül) 1672 gramm lett, ebben 1726 kalória, 244 gramm fehérje, 28 gramm zsír és 115 gramm szénhidrát (a szénhidrátdiéta szabályai szerint számolva 107 gramm) lett benne nekem.
Jó étvágyat!