Mivel brokkoliról van szó -hiába krémleves- 200 gramm mennyiségig nem számolunk rá szénhidrátot (természetesen a feltétre, ha van igen, gondolok itt pirított pékárúra). Ugye, amint többet eszünk mint 200 gramm, vagy a második fogásban van olyan étel ami szintén nem lenne számolós, összeadódik. Amint meghaladja a 200 grammot az össztömeg abban az esetben az egészre szükséges számolnunk.
Hozzávalók:
20 gramm kókuszolaj
20 gramm fokhagyma
30 gramm vöröshagyma
330 gramm brokkoli
1600 ml víz
fűszerek (nála: vegeta (cm.), himalájai só, fehér bors, szerecsendió)
200 ml főzőtejszín
40 gramm teljes kiőrlésű liszt
Elkészítés: Az olvasztott kókuszolajon megpároltam a vöröshagymát és a fokhagymát. Rádobtam a rózsáira szedett, megmosott brokkolit, majd felöntöttem vízzel. Befűszereztem. Mikor megpuhult a brokkoli, turmixkehelybe mertem a levest majd a visszaöntöttem a lábosba. A főzőtejszínt elkevertem a teljes kiőrlésű liszttel, mertem hozzá a forró levesből, majd a leveshez öntöttem. Egy utolsót forraltam rajta kevergetés közben. Én azért adtam hozzá még lisztet, mert jó sűrűn szeretem a krémleveseket. A tetejére én saját készítésű pirított kenyérkockákat tettem.
Ami a számokat illeti: 100 gramm levesben nekem 1,9 CH és 32,8 kalória lett (feltét nélkül). Tehát csak akkor számolunk rá, ha más nem számolós nincs a menünkben és a levesünk nem haladja meg a 200 grammot.