Hozzávalók
250 gramm kelbimbó
750 gramm zöldségkeverék –ez esetben én Jégkertet használtam-
1 db közepes vöröshagyma –nálam pontosan 95 gramm-
10 ml extra szűz olívaolaj –vagy egyéb más zsiradék-
500 gramm tisztított csirkemell
200 ml 10%-os főzőtejszín
30 gramm teljes kiőrlésű liszt vagy tápióka keményítő
8 gramm szárított tárkony + ízlés szerint só + nálam néhány csipet őrölt kömény, fehér bors, egy nagy csipet négyszeres erejű édesítőszer
2000 ml víz
Elkészítése
a zsiradékra öntöttem a kimért zöldségeket (kelbimbó, zöldségkeverék, egyben hagyva a hagymát) és fedő alatt kis tűz fölött pároltam, amíg csíkokra vágtam a csirkemellet.
Majd rátettem a felcsíkozott csirkemellet is felöntöttem vízzel.
Fedő alatt megfőztem a húst és a zöldségeket. Leszedtem a keletkező habot a tetejéről.
Amikor már minden megpuhult, a tejszínt kikevertem a kimért liszttel. Hozzámertem több merőkanál forró levest, csomómentesre kevertem, utána hozzáöntöttem a lábosban lévő leveshez. Még egy utolsót hagytam gyöngyözni mielőtt elzártam a tüzet alatta. Befűszereztem.
Hozzávetőleges/irányadó tápanyagértékek
A kész levesem súlya 3742 gramm lett, ebben nekem 2044 kalória, 169 gramm fehérje, 120 gramm szénhidrát (szénhidrátdiéta szabályai szerint 107 gramm) és 89 gramm zsír lett.
Jó étvágyat!