tésztasaláta-finomat-másképp
Húsos ételek

Tésztasaláta

tésztasaláta-finomat-másképp-recept

Ha tésztasalátára gondolok, akkor mindig számos verzió jut eszembe. Tudom, hogy ahány ház annyi szokás ennél az ételnél is, a lenti receptet én magam is rengetegszer variálom, újítom. Ebből adódóan a tésztasaláta szinte megunhatatlan étel, bár Tomi (a Férj) szerint nem készítem elégszer 😀

Hozzávalók

20 gramm zsiradék – napraforgóolaj vagy 25% zsírtartalmú margarin)

1 db közepes vöröshagyma (nálam 113 gramm)

550 gramm csirkemell

250 gramm tejföl – ha lehet akkor zsírban szegényebb, 12%-os)

500 gramm durum spagetti tészta -szárazon mérve-

50 gramm majonéz -jó, ha cukormentes, például Koch márkájú-

150 gramm sajt (nálam trappista, de ha van lehetőség akkor zsírban szegényebb)

2 db közepes paradicsom (nálam 185 gramm)

3 db tojás

pici édesítő

1 evőkanál extra szűz olívaolaj

fűszerek (lentebb olvasható) + fokhagymakrém

Elkészítése

A hagymát szeletekre vágtam és a zsiradékra tettem a csíkokra vágott csirkemellel. Kérgesre pároltam, majd befűszereztem.

Ha nincs kedvenc -kész- fűszerkeverékünk, ¼ teáskanál őrölt borsot, ¼ teáskanál őrölt köményt, 8 gramm sót, ½ evőkanál tárkonyt, ½ evőkanál oregánót és 5 gramm fokhagymaport keverjünk össze, majd szórjuk meg velük a húst.

tésztasaláta_recept_durum_tészta

FotoJet 5

Míg főtt a csirkemell, addig vizet tettem fel forrni a tésztának.

Míg a víz felforrt, kikevertem a tejfölt, a majonézzel, az édesítővel és sóval (ízlés kérdése, fokhagymát is lehet beletenni).

A megfőtt tésztát, alaposan leöblítettem hideg vízzel, hogy gyorsabban kihűljön, majd egy evőkanál olívaolajjal meglocsoltam. A sajtot és a paradicsomot apróbb kockákra vágtam. Mikor elkészült a hús, ráborítom a tésztára, majd után a majonézes-tejfölös mártást, paradicsomot és sajtot. A 8 perces tojásokat négyfelé vágtam és a tésztához tettem. Olívabogyóval „díszítettem”.

A tejfölt lehet helyettesíteni natúr joghurttal. A tejfölhöz adtam a  tojás-, és cukormentes majonézt, majd pici sót, édesítőszert és fokhagymakrémet.

DSCF8253
Növényi joghurttal tejföl helyett ételallergia miatt

Hozzávetőleges/irányadó tápanyagértékek

100 gramm készételben lett 14,55 CH és 151,3 kcal nekem. Egy 50 CH-s ebéd esetén ez 343,6 grammot és 518,959 kalóriát jelent.

Jó étvágyat!

 

durum-teszta-salata

Húsmentesen is szoktam készíteni

 vegetarian_pasta_Salad

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy