Kókuszgolyórecept, ami elsősorban a nagyobbik gyerkőcünk kedvéért készült, hiszen a blogra eddig felkerültek közül, Ő nem választhatna magának.
Az első adagot Kollégáim tesztelték, akiknek ezúton is köszönet, hogy vállalták a gyomorrontás „kockázatát” e nemes feladatot és véleményezték, ezzel segítve a lenti recept közzétételét. Nekik ízlett, a többi Olvasó és receptet kipróbálók miatt remélem, nem az udvariasság szólt belőlük 🙂
Hozzávalók
250 gramm teljes kiőrlésű, cukormentes háztartási keksz/vagy korpovit darálva
35 gramm négyszeres erejű édesítőszer
50 gramm margarin (25%-os zsírtartalmú)
20 gramm kakaópor (most 20-22%-at használtam)
50 gramm cukormentes baracklekvár
5 ml mandula aroma vagy 30 gramm darált mandula
220 ml cukormentes kókusztej
20 gramm kókuszreszelék
Elkészítése
a háztartási kekszet alaposan ledaráltam, majd hozzászórtam a kakaóport, az édesítőszert. Ráöntöttem az olvasztott margarint és a lekvárt. A mandula is ekkor került bele.
Ráöntöttem a kókusztejet és gondosan összegyúrtam a masszát.
Egyenként 20 grammos darabokat mértem ki, amiket golyóvá formáztam és megforgattam a kókuszreszelékben.
Hozzávetőleges/irányadó tápanyagértékek
a kész kókuszgolyó súlya 645 gramm lett, ebben nekem 1422 kalória, 35 gramm fehérje, 56 gramm zsír és 179 gramm szénhidrát (a szénhidrátdiéta szabályai szerint számolva 168 gramm) lett benne nekem.
Jó étvágyat!